Saturday, May 19, 2012

Dear Future Husband


Assalammualaikum future husband,

I don’t know what happen to me tonight. But I really miss you future husband. I don’t know who are you. For sure, you also don’t know me who will become your wife hihi.

Semua orang nak kesempurnaan walaupun tahu semua manusia tak sempurna. Kadang2 indah khabar dari rupa. Tapi tak salah kan kita nak someone yang boleh membimbing kita. I want a husband who will lead me to Jannah. Bila nak suami yang baik, kita pun kena baik.

Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik

Sekarang saya cuba perbaiki diri saya ni awak. Saya harap awak pun macam tu juga :’) Saya kira2 sekarang ni umur saya 20 tahun, kalau boleh saya nak kahwin 25 atau 26 macam tu lah, so let’s meet on that time! Yeay!

I believe that you will be a good man. Tak tinggal solat, cukup 5 waktu. Accept me in any way. You will protect me in any condition. Yang penting awak takkan samakan saya dulu dan sekarang. Please come into my life and didik saya kearah kebaikan.

Perasaan ini indah, sayang itu indah, semua kerana Allah. Saya cinta dan sayangkan awak kerana Allah, Insyallah. Saya harap awak juga begitu. Sama2 lah kita berdoa supaya satu hari nanti kita pasti berjumpa. Bila masanya sudah tiba I will forget everything pasal cinta saya yang dulu. I promise. I know you will make me happy.

Future husband, I promise that I will be a good wife for you. For you I will learn how to cook walaupun memang saya tak suka masak hahahah! Tapi Mama kata kalau dah kahwin nanti, tiba2 je nak belajar masak. I hope so. Kalau tak kita makan megi je la ya? Saya masak megi sedap tau hahaha! Kata sayanggggggg hihi

We will be together until Jannah Insyallah. We will love each other everyday. Make sure, awak sabar dengan kerenah saya hihi. Macam mana Ayah jaga saya, macam tu juga saya nak awak jaga saya. I love you and I miss you forever

                                                                                                                      Sincerely, your future wife

No comments:

Hakcipta Amira Zulkainiri sepenuhnya :)