Thursday, March 22, 2012

Overnight yang tragis

Assalammualaikum

Hai hoi hei. Bertemu kembali. Actually sebelum post ni aku ada nak post lain tau. Tapi gambar tak dapat2 lagi. Post pasal apa? Nanti gua cerita laaa. Gebang pun tak guna erkk teremo pulak hihi. Okay. Actually aku tak pernah overnight dengan kawan2 tau, selalu dengan family, cousin, yang berdarah daging lah. Kalau dengan kawan memang tak pernah. Baikkan saya? hihi. Tapi lepas paper MAF haritu, dengan perasaan meronta2 dan hati yang terseksa kerana paper MAF yang susah gileeee T___T, Hada ajak keluar, overnight sekali. Dan kitorang pun ajak Ain sekali.

Jb je kan. Apa yang ada? Cakap sikit. Eh aku bukan kutuk jb lah. Sorry2. Ampun2 hihi. Kitorang tengok movie, berbazar karat, lepak2, makan2, minum2 dan sebagainya. Antara kedai makan yang kitorang pergi adalah Sayam yang kat Stulang tu. Tengah berbual2 ketawa terbahak sampai tak ingat dunia, tiba2 seorang lelaki berhenti di sebelah Hada....

Lelaki: Miss, this is my card. You can call me.

Masa benda tu jadi tu, kitorang memang terdiam terus lah. Terkejut sangat. Tak lah sangat, macam terkejut, tiba2 je kan. Then lelaki tu pun terus blah.

Aku: Fuh Hada, Executive Manager kauuuu. Tapi perut tuu tu. Perut dia tu, kecikkkan sikit.

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHA!

Meletus lah gema ketawa kitorang bertiga hahahahah! Perut lelaki tu aku tengok macam nak meletup dah. Takut tau tak! hihi. Bukan nak kutuk lah, aku gurau je.

Cuma nak sentuh pasal cara dia nak tackle tu, macam taknak tackle kan? Sekurang2nya bagi lah salam, then cakap baik2 nak kenal. Ni macam kelam kabut sangat, nak terberak agaknya hihi.

Itu okay lagi. Tak tragis sangat. Ni tragis. Lepas lepak kedai makan, memang tak tau nak pergi mana. Ain pun bawa je lah kereta dia tu ke mana2. Rasa macam aman lah sebab takde kereta sangat. Jalan pun lengang kauuu. Yang Hada ni saja2 lah hai hai kan orang2. Tapi tingkap tutup lah, takde yang bukak. Then, satu kereta berhenti sebelah. Kitorang buat bodoh je lah, tunggu lampu tukar jadi hijau.

Tiba2 kereta sebelah tu macam menghimpit tau. Menghinpit depan kereta kitorang. Mak aii ghairah betul hahahahahha! Bila Ain pandang, semua lelaki dalam kereta tu pandang kereta kitorang sambil buat tangan minta nombor fon. Aku dengan Ain tak nampak sangat sebab kitorang kat depan. Hada yang paling terseksa jiwa dan raga dia hahahaha! Semua lelaki tu pandang dia dan kacau lah hahahah! Kitorang tak bukak tingkap pun, rasa selamat lah kan. Bila lampu dah hijau, Ain jalan lah. Ishh ketakutan menguasai diri. Tak lah takut apa, cuma dia ikut kereta kitorang rapat gila! Kalau Ain ke kiri sikit dah berlanggar dah. Ishh memang geram

Geram plus kelakar. Yang geramnya hampir berlanggar tu. Dah lah aku tak kahwin lagi, boyfriend pun takde lagi *emo -,- Yang kelakarnya Hada sebab dia dah menjerit2 suruh cepat lah, membebel2 lah bahaya lah, jangan laju lah apa lah semua lah! Apa aku bebel ni -,- Haa macam tu lah ceritanya.

Fokus kepada keselamatan ye kawan2. Bahaya tau tak. Kalau nak bergurau beragak sikit beroooo. Tu atas jalan, kang tak pasal2 aku tak sempat kahwin -,-

So itu lah ceritanya. Semua pasal Hada. Kalau dia tak ikut tak jadi macam ni hahahahahah! But I have fun with them. Hilang stress kejap hihi















Dalam pukul 7 pagi gitu kitorang berangkat pulang. Tengahari macam t uAin call cakap purse dia hilang. Mashallah dia ni! Cuai sangat2. Kitorang pun pergi lah cari kesana sini. Last2 buat report lah, memang dah redha hilang Ain ni.

So kbye :))))

No comments:

Hakcipta Amira Zulkainiri sepenuhnya :)