Thursday, January 26, 2012

Berkasih sayang pakai lutut

Assalammualaikum

Haii. Lama betul aku tak menghadap blog nii. Tergeliat tangan ni nak taip haaa. Macam ni juga rupanya kann. Berhabuk dah nii -,- Banyak spider berkerumun ni. Eh tinggi pulak hiperbola aku ni hihi. Oh actually aku busy sangat tauuuu. Macam2 benda kena buat. Nak kirakan aku aktif lah sekarang ni hihi. Disebabkan banyak benda yang jadi sejak kebelakangan ni so aku decide nak cakap pasal title atas ni.

Berkasih sayang? Geli tak geli tak?HAHA. Eh jangan lah muntah dulu, biar aku muntah dulu -,- Muntah untuk diri sendiri nampaknya. Okay, back to the topic, berkasih sayang maksud aku ialah couple2 sekarang ni lah. Yela, yang berboyfriend bergirlfriend tuuu. Haa tu lah dia tu lahhh

Aku nak tanya korang lah, apa yang penting dalam perhubungan tu? Aku rasa kesetiaan tu paling penting. Sampai ada pepatah tak perlu cari insan yang kau cinta tapi cari lah insan yang mampu setia. Cewahh! Macam sasterawan negara tak? Okay diam. Tu pendapat aku lah, no offense okayyyy :)

Setia setia juga tapi takkan nak macam lembu dicucuk hidung kan? Korang nak ke macam tu? Okay contoh lah korang boleh buat macam tu lah, dengar apa je yang pasangan korang cakap, buat je semua yang pasangan korang suruh. Maksudnya macam kekasih yang dengar kata lah ni. Tapi sampai satu masa, pasangan korang pulak tak dengar cakap korang. Haa macam mana pula tu? Ada apa2 nak komen tak kat sini. Senang je kalau macam tu. Namanya bodoh! Belum kahwin dan ada apa2 ikatan nak macam tu sekali dapat apa? Hubungan belum halal, dapat apa kalau jadi bodoh macam tu sekali?

Boleh dan perlu dalam hubungan ada kongkong sikit2 baru lah macam caring gitu kan tapi kalau dah konkong macam lembu tu bukan caring, tu menyeksa nama nya. Kasih sayang pakai lutut!

Ingat ye, siapa yang korang jumpa sekarang belum tentu itu jodoh korang. Aku bukan nak mendoakan yang tak baik tapi Allah knows better. Dulu masa tengah kecewa *muntah darah* ada juga aku tertanya2 kenapa Allah biarkan aku seorang macam ni tanpa pengganti tapi ex aku tu Allah bagi dia pasangan. Then ramai yang kata aku akan dapat lebih baik dari dia. Mula2 macam ehhh yeke?mana korang tahu ni? Then diorang jawab, selalu hikmah Allah macam tu. So aku pun Amin kan je. Amin. Amin. Amin.

Bila kita pernah kecewa, macam2 kita belajar dan jumpa orang. Bila kita kecewa kita mesti minta pendapat orang macam mana nak mengubat hati yang lara *dah start dah ayat aku nii*. Kita pun mesti search mana2 blog yang boleh naik kan semangat kita. Dan paling akhir ialah busy kan diri dengan apa2 aktiviti. Tapi jangan lupa, Allah pengubat segala kedukaan tu. Ingat lah Allah. Mengadu pada Allah.

Bila dah recovered tu jangan lah segan2 nak kongsi perasaan tu kat orang yang pernah kecewa macam kita yang kecewa dulu2 tuu hihi. Bagi nasihat and bagi semangat. Mesti korang perasan, dulu pun korang macam tu kan kan kan? Macam cakap dengan diri sendiri kan hihi.

Sooooooooooo sayang lah Allah, family, diri sendiri dulu sebelum melebih2 sayang orang yang belum tentu jodoh kita :)

p/s: Suruh mama cari kan jodoh je lah kan. Aku cari semua tak menjadi. Fed up -,-

No comments:

Hakcipta Amira Zulkainiri sepenuhnya :)