Tuesday, May 3, 2011

Pengganti

Assalammualaikum

Entah kenapa la kan sekarang tajuk entri aku ni pendek je.Tak faham dengan diri sendiri. ==''

Ohh hye semuaaaaaaa Sihat tak?Aku sihat saja.Takde perubahan pun tetap temokk =='' Ni aku nak bercerita pasal PENGGANTI. Pengganti apa?Pengganti mata ayak laaa *betul ke aku eja ayak tuuu HEHE
Bercerita pasal pengganti yang sampai sekarang susah aku nak jumpa. Kenapa orang lain senang ye jumpa pengganti? Ada yang baru seminggu putus dah in a relationship kat facebook dengan orang lain. Senangnya hati diorang kan.Aku nak macam tu. Senang dapat pengganti yang tak perlu la aku nak kenang benda lama tapi hati ni susah la pulak. ==''

Ada juga yang hatinya boleh berubah sesaat kemudian.Ni aku tak berapa nak respect la.Contohnya macam hari ni sayang kat lelaki/perempuan ni then esok da sayang kat lelaki/perempuan lain.Kenapa la diorang ni tak pernah nak hargai benda depan mata.Bila tak dapat dirayu2 bila dah dapat ditinggalkan macam tu.Korang boleh faham tak yang baru sehari kenal tu pun kat facebook dah wujud rasa sayang.Padahal belum jumpa dan bermesej atau pun berbual trough phone.Boleh menangis bagai apa pulak bila si dia ada pilihan hati lain.What the............Kan belum ada apa2 hubungan lagi.Kenapa nak over?

Perigi cari timba.Ramai yang da tak heran bila perempaun sekarang terhegeh2 kat lelaki.Dah macam normal sekarang.Tak macam dulu yang semuanya mula dari lelaki, lelaki la yang mengorat,lelaki la yang ayat,lelaki la yang lamar.Sekarang memang ada lelaki yang start dulu tapi ada juga perempuan yang macam tu.Ohh mungkin dia ikut kata pepatah yang macam jangan tunggu lama2 nanti diambil orang kot. ==''

Aku tak salahkan semua tu sebab sekarang ni perempaun lagi ramai dari lelaki so perempuan yang perlukan sangat lelaki.But for me NO!Kita perempaun,jaga maruah diri,jangan murah sangat,jangan terlalu senang nak lelaki macam desperate gile.Memang la kalau jual mahal sangat pun tak boleh juga tapi guna lah otak.Kalau lelaki tu ikhlas mahukan kit,dia akan berusaha memikat. Tapi probability lelaki nak berusaha tu macam sikit sebab perempaun ramaikan so siapa taknak diorang boleh cari lain.S***** ==''

Sebaik mana pun lelaki ada juga rasa bangga bila dipuji.Bila dah wujud rasa bangga mula la besar kepala dan rasa diri hebat. Ketika itu juga la wujud curang,tak jujur dan sebagainya yang menyakitkan hati. So as girl, jangan terlalu memuji diatas apa kehebatan yang lelaki disekeliling buat sebab selagi kita merendahkan diorang selagi tu la diorang kan terus berpijak dibumi yang nyata.

Dengan adanya kecanggihan teknologi sekarang,mudah untuk berhubung terutamanya telefon bimbit atau pun handphone. So senang la nak bertukar2 number telefon walaupun tak sampai satu jam berchatting. Senang2 je bagi number phone dekat orang yang kita tak kenal dan TAK PERNAH BERBUAL DAN BERJUMPA. Apa lelaki akan fikir. Jangan salahkan lelaki bila diorang kata perempuan macam tu perempuan senang ayat.

Tak semua lelaki akan jujur bila dia ingin berkenalan atau memuji.Ada lelaki yang sekadar menguji untuk melihat sendiri kehebatan akal fikiran si perempuan. Untuk yang kurang berakal mungkin rasakan yang lelaki itu jatuh hati padanya dan ingin berkenalan lebih dekat, tapi jangan terlalu kecewa bila dia meninggalkan kau macam tu je lepas dia lihat 'kebijaksanaan' kau tu.

Duit boleh beli cinta. Banyak juga berlaku situasi sebegini. Menggadai maruah sebb=ab sebuah cinta yang tak tahu akhirnya. Ada juga perempaun yang terlalu memilih untuk mencari cinta lelaki. Yela,kalau dating pun girlfriend yang support apa cerita beb.Sampai bila? Tu ke give and take? Da macam kau je yang give tapi tak pernah take. Kenapa macam tu jadi? Sebab perempuan sekarang lebih berjaya dari lelaki. Mesti la dia nak yang sama taraf dan mengambil kesempatan kan. So fikir2kan lah wahai lelaki.

p/s: rasa macam takut je nak kahwin. ==''

No comments:

Hakcipta Amira Zulkainiri sepenuhnya :)