Saturday, May 14, 2011

Hoiiii hormat hak orang hoiiii

Assalammualaikum

Haa nasib baik dah cool down. Nasib baik la kann Kalau tak dah hembus je tadi. Oii tolong la tak payah nak ceroboh privasi orang ==''

Ohh just now aku on ym and chat with my friend ehem ehem hehe Oh my close friend then tengah chat2 tu, ada someone buzz aku. So aku macam terkejut la kan tiba2 stranger ni muncul. Then aku malas layan sebab malas la kan tak kenal kot but he still buzz all the time. Sampai satu masa.....

Gile: Nama ayah you Zulkainiri kan?


Aku: Yes. Macam mana tau ni?


Gile: I pernah baca blog u dulu


Ahh kauuuu Takkan la link blog aku kat ym ni kot

Aku: Mana dapat link blog I?


Gile: Ohh my pc macam kena virus then satu software ada masuk. So email,blog orang yang I chat akan muncul tiba2. So macam tu laa


Ehh bodohh ingat gua nak caye lu la kannnn

Aku: Yekee tipuuuu


Gile: Oh okay fine you nak I bagi gambar bf you tak?


Aku: I'm don't have a bf. Jangan la merepek sangat


Gile: Eh yang baju hitam ni bukan bf you ke?


Ehh bodoh lagii Main redah je cakap bf akuu Aku takde bf laaa ==''

Gile: Oh okayyy I bagi gambar you la, you nak gambar you? I boleh bukak pc u dari pc I.


Haaa ni kurang ajar sangat. Apa la masalah mamat ni kann. Eeeuuuwww! ==''

Aku: Who are you? What do you want from me?


Gile: Nothing. Cuma nak you tahu yang I boleh buka pc you kat pc I. :)


Haa bagus bagi senyum taik macam tuu.

Aku: What do you mean?


Gile: Maksudnya I hack you laa :P


Haa ni pun macam taik jugak. Eeeeee geram aku kannnnn Apa la masalah kau ni gileeeeeee

Then aku terus blog dia ni dari ym aku. Eh sorry okay, aku tak kenal mamat ni. Tiba2 je nak macam ni dah kenapa. Dia kata dia ada add aku kat ym so dia dah jadi friend aku la kan tapi masalahnya dia takde kat list aku so maksudnya dia bukan friend aku la kan. Aku tak friend dengan dia laa. Then dia kata dia still keep me in his list. Gileeeeee ==''

Then I ask my friend about this, then dia kata dia dah pernah kena sampai lappy dia meletup sebab kena hack. *Tengok tuuu*  Then she teach how to handle this. Dia kata orang tu yang dikenali sebagai huhu1888*ingat kau penting ke aku nak mention bangang!* ni masuk sistem aku through my broadband and use my ip address. Dia guna ip tu untuk masuk dalam system aku. Then dia boleh guna apa saja yang aku buka masa tu macam facebook, blog and so on. So kawan aku ni suruh aku padam semua ip address benda tu then hide kan la kalau ada pun.


So siapa yang kena macam aku ni buat la macam kat atas ni ye. Oh berhati2 laa. Secure korang punya broadband tu or wifi semua yang korang guna lah. To orang yang tak tahu malu dan bodoh takde otak tu, tolong la hormat hak orang okay. Jangan nak jadi bodoh sangat ganggu hidup orang okayy.
Pakai nikmat akal tu sebaik mungkin.

Please respect others. Tolong jangan nak ceroboh hak orang. Kalau orang buat benda sama kat kau macam mana kan. Fikir pakai otak.

p/s: Thank besties sebab concern :)

No comments:

Hakcipta Amira Zulkainiri sepenuhnya :)