Friday, May 6, 2011

Lalang

Assalammualaikum

Tengok laaaaaaaaaa Tajuk aku pendek lagi hehe Lagi selesa macam ni kann Memang cool mannnnnn hehe

Lalang? Apa kebendanye aku merapu nih hehehh Ni haaa pasal lalang laaa Korang tahu kan peribahasa yang pasal lalang tu BAGAI LALANG DITIUP ANGIN haa tu laa maksud aku untuk entri kali ni. Korang tahu kan lalang tu macam mana? Kalau tak tahu da boleh bunuh diri sekarang hehe



Aku  cuma nak tekankan tentang sikap si lalang. Bila angin ke barat dia ikut ke barat, bila angin ke selatan dia ikut ke selatan. Senang kata macam tiada pendirian yang teguh dan suka mengikut arah hidup orang lain yang lagi sinonim bila kita panggil tidak menjadi diri sendiri.



Bila nak dapatkan sesuatu kena la ikut arahan ye tak :) So macam2 akan dilakukan supaya tak keseorangan. Kalau sesuatu benda baik okay la kann Nenek aku pun tak kesahhh Tapi kalau benda tu jahat dan menjatuhkan maruah apa cerita tu beb! Mungkin sebab nak kecapi kesenangan hidup, tak nak hilang kawan, nak kekalkan populariti atau pun nak simpan rahsia supaya tak diketahui umum. Tapi jangan la sampai jadi bodoh semata2 nak tutup silap orang Takut persahabatan terjejas ke apa? Ada lagi kot kawan yang ada bila kita susah dan senang Ada lagi kawan yang kita boleh kongsi masalahhhh


Jadi lalang sebab nak bahagia kan seseorang yang kita sayang. Apa dia suruh buat, ikut je sampai lebam kannn Pastu bila ditinggalkan terkucar kacir macam anjing Kawan juga yang dicari untuk kesekian kalinya Jangan la macam tuuu Kawan segala2nya okay Bila dah ada si dia yang disayangi jangan la lupakan kawan Pandangan kawan amat berguna untuk kita pilih yang terbaik Nak ke bila ada si dia tapi dibenci rakan Tak best la macam tu kann Nak beronggeng sama2 pun tak best kann So jangan la ketepikan kawan Bila dah bahagia tu ingat2 la kawan korang yang selalu ada susah senang Sebab once korang break off dan nangis macam hape kannn kawan juga yang akan korang cari So fikir2kan laaaa



Ohh mungkin ada beberapa faktor yang buat seseorang itu seperti lalang. Mungkin sebab ada kawan baru yang lebih up to date kan. Haaa mula la korang semua nak meniruuu Lagi meletop dari kawan korang tu haaa Jangan jangan jangan hehehehh kan senang jadi diri sendiri. Orang lain pun tak takut nak tegur. Takde la yang bersangka buruk lak kann Tapi orang macam ni heran pulak nak mendengar kata2 keramat mak Bedah dengan si Peah yang macam tongkeng ayam tu kan So dia akan still dengan sikapnya itu yang mungkin dia rasa dia patut ikut cara hidup orang lain Baik sedar diri dan balik kepangkal jalan Karang tak pasal2 kawan yang menjadi ikutan tu pun naik rimas la bila da semua barang dia di kebas dan di pinjam sesuka hati laki tiri mak dia Mana tak menyirap kannnnnnnn

Please be yourself dan ada pendirian teguh. Juga mengingatkan untuk diri sendiri Hal baik simpan baik2 dalam kocek yang dijahit tu Hal kurang baik dah boleh tendang jauh2 sampai masuk gol untuk ManUnited . Have a nice day people J

p/s: Semuanya tentang pendapat sahaja :)

No comments:

Hakcipta Amira Zulkainiri sepenuhnya :)