Thursday, December 16, 2010

bunuh diri sebab cinta?nonsense!

sebab putus cinta bunuh diri..adooi!xmsok dek akal laa..
arini de bukak 1 blog nih and tertarik lak ngn post dy..ada la si polan ni bunuh diri sebab putus cinta..da 5 kali kne reject bila dia nk kawin ngn gf dia..so,keputusan terakhir dia BUNUH DIRI.terjun bangunan.memang dia sayang gle kat gf dia nih.tapi gf dia byk kali reject dia.sebelum dia mati.dia de post macam2 kat facebook dia and his blog.asal korang twu je la ye,aku xnk la tunjuk pe2,cuma buat pengajaran ye.yg da twu tu ok,aku lambat ckit!hehe


AGAMA xpernah suruh kita bunuh diri untuk selesaikan masalah.setiap masalah ada penyelesaian.ohh mungkin lelaki tu bukan beragama islam kan..tapi semua agama melarang umatnye membunuh diri sebab nk selesaikan masalah.huhu.


fikirlah mak ayah,keluarga,kawan sebelum buat suatu keputusan tu,yg penting minta pada Tuhan kesenangan hidup dan kemudahan menyelesaikan masalah itu.ramai la yg sayang kan kita.bila gf or bf lari,xpe,mungkin dia bukan yg terbaik untuk kita.lagipun,ramai lagi yg sayang kita.


tepuk dada tanya selera.semua ada akal untuk berfikir.cuma kena tahu cara untuk berfikir dengan betul.semua berlaku ada hikmah.Tuhan sayangkan hambanya.yang penting sabar.have a nice day everyone =)


p/s:kalau da sayang,apa pon xfikir.

No comments:

Hakcipta Amira Zulkainiri sepenuhnya :)